Rezervácie

STRAVOVANIE podľa ročných období

 

STRAVOVANIE V SÚLADE S ROČNÝMI OBDOBIAMI 

 

5 LEKCIÍ V TRVANÍ caa 2hod. 15 min. v čase od 16,00 hod

CENA ZA KURZ: 240 €

PREVEDIE VÁS: Mirka Palacková

Registrácia


Myšlienkou tohto kurzu je naučiť sa využívať v stravovaní energiu ročného obdobia, ktoré práve pretrváva.
Naši predkovia sa riadili týmito princípmi a tak si neustále udržiavali svoju silu a zdravie. My sme na tieto princípy zabudli a vytvorili sme si v stravovaní chaos. Naše trávenie nefunguje správne a my strácame energiu a dostávame sa do rôznych zdravotných ťažkostí.
Zdravo sa stravovať znamená, využívať všetko, čo nám príroda ponúka a tiež využívať všetky druhy potravín, ale v správnom čase.
V kurze si prejdeme všetkými ročnými obdobiami a študenti budú môcť využívať princípy, o ktorých sa naučia vo všetkých nadchádzajúcich obdobiach. V stravovaní ale aj liečení samého seba.

Osnova a náplň jednotlivých lekcií:


Sobota 5.10.2024
    • Základná teória fungovania ročných období (5 elementov)
    • Téma – LETO
    • Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
    • Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia 
    • Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie 
    • Potraviny vhodné na konzumáciu v období leta
    • Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány leta
    • Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov leta
    • Celkové zhrnutie témy
    • Jedlo uvarené v súlade s obdobím leta a jeho ochutnávka
      
Sobota 26.10.2024

    • Téma – NESKORÉ LETO
    • Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
    • Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia 
    • Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie 
    • Potraviny vhodné na konzumáciu v období neskorého leta
    • Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány neskorého leta
    • Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov neskorého leta
    • Celkové zhrnutie témy
    • Jedlo uvarené v súlade s obdobím Neskorého leta a jeho ochutnávka

Sobota 16.11.2024 
    • Téma – JESEŇ
    • Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
    • Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia 
    • Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie 
    • Potraviny vhodné na konzumáciu v období jesene 
    • Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány jesene
    • Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov jesene
    • Celkové zhrnutie témy
    • Jedlo uvarené v súlade s obdobím Jesene a jeho ochutnávka

Sobota 7.12.2024 
    • Téma – ZIMA
    • Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
    • Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia 
    • Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie 
    • Potraviny vhodné na konzumáciu v období zimy 
    • Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány zimy
    • Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov zimy
    • Celkové zhrnutie témy
    • Jedlo uvarené v súlade s obdobím Zimy a jeho ochutnávka

Sobota 11.1.2025
    • Téma – JAR
    • Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
    • Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia 
    • Detoxikácia tela na jar – prečo detox a aké sú spôsoby detoxu
    • Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie 
    • Potraviny vhodné na konzumáciu v období  jari
    • Nakličovanie 
    • Využitie mliečnych výrobkov
    • Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány jari
    • Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov jari
    • Správna príprava strukovín
    • Celkové zhrnutie témy
    • Jedlo uvarené v súlade s obdobím Jari a jeho ochutnávka

Všetky prednášky dostanú klienti mailom a tiež recept uvareného jedla spolu s ďalšími receptami na jedlá z daného ročného obdobia.