STRAVOVANIE V SÚLADE S ROČNÝMI OBDOBIAMI
5 LEKCIÍ V TRVANÍ caa 2hod. 15 min. v čase od 16,00 hod
CENA ZA KURZ: 240 €
PREVEDIE VÁS: Mirka Palacková
Myšlienkou tohto kurzu je naučiť sa využívať v stravovaní energiu ročného obdobia, ktoré práve pretrváva.
Naši predkovia sa riadili týmito princípmi a tak si neustále udržiavali svoju silu a zdravie. My sme na tieto princípy zabudli a vytvorili sme si v stravovaní chaos. Naše trávenie nefunguje správne a my strácame energiu a dostávame sa do rôznych zdravotných ťažkostí.
Zdravo sa stravovať znamená, využívať všetko, čo nám príroda ponúka a tiež využívať všetky druhy potravín, ale v správnom čase.
V kurze si prejdeme všetkými ročnými obdobiami a študenti budú môcť využívať princípy, o ktorých sa naučia vo všetkých nadchádzajúcich obdobiach. V stravovaní ale aj liečení samého seba.
Osnova a náplň jednotlivých lekcií:
Sobota 5.10.2024
• Základná teória fungovania ročných období (5 elementov)
• Téma – LETO
• Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
• Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia
• Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie
• Potraviny vhodné na konzumáciu v období leta
• Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány leta
• Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov leta
• Celkové zhrnutie témy
• Jedlo uvarené v súlade s obdobím leta a jeho ochutnávka
Sobota 26.10.2024
• Téma – NESKORÉ LETO
• Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
• Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia
• Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie
• Potraviny vhodné na konzumáciu v období neskorého leta
• Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány neskorého leta
• Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov neskorého leta
• Celkové zhrnutie témy
• Jedlo uvarené v súlade s obdobím Neskorého leta a jeho ochutnávka
Sobota 16.11.2024
• Téma – JESEŇ
• Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
• Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia
• Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie
• Potraviny vhodné na konzumáciu v období jesene
• Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány jesene
• Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov jesene
• Celkové zhrnutie témy
• Jedlo uvarené v súlade s obdobím Jesene a jeho ochutnávka
Sobota 7.12.2024
• Téma – ZIMA
• Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
• Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia
• Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie
• Potraviny vhodné na konzumáciu v období zimy
• Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány zimy
• Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov zimy
• Celkové zhrnutie témy
• Jedlo uvarené v súlade s obdobím Zimy a jeho ochutnávka
Sobota 11.1.2025
• Téma – JAR
• Prepojenie ročného obdobia s našimi 2 vnútornými orgánmi – ich harmonické fungovanie
• Ďalšie systémy tela, ktoré spadajú pod vnútorné orgány tohto obdobia
• Detoxikácia tela na jar – prečo detox a aké sú spôsoby detoxu
• Ako vyzerajú zdravotné problémy vnútorných orgánov v tomto období – ich neharmonické fungovanie
• Potraviny vhodné na konzumáciu v období jari
• Nakličovanie
• Využitie mliečnych výrobkov
• Škodlivina vytvárajúca sa v našom tele, ak nesprávne fungujú orgány jari
• Byliny harmonizujúce ochorenia orgánov jari
• Správna príprava strukovín
• Celkové zhrnutie témy
• Jedlo uvarené v súlade s obdobím Jari a jeho ochutnávka
Všetky prednášky dostanú klienti mailom a tiež recept uvareného jedla spolu s ďalšími receptami na jedlá z daného ročného obdobia.